EL YAZMASI KURAN-I KERİM ANKARA SERGİSİ…

Sanatçı Ziya Buyuk`un tuval üzerinde fırça ve yağlı boya tekniğiyle hazırladığı "El Yazması Kur`an-ı Kerim Ankara Sergisi", TBMM Mustafa Necati Kültür Evi`nde açıldı.

Gündem 11.12.2013 19:56:14 0
EL YAZMASI KURAN-I KERİM ANKARA SERGİSİ…

Sanatçı Ziya Buyuk`un tuval üzerinde fırça ve yağlı boya tekniğiyle hazırladığı "El Yazması Kur`an-ı Kerim Ankara Sergisi", TBMM Mustafa Necati Kültür Evi`nde açıldı. 

Serginin açılışına katılan TBMM İdare Amiri ve AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Ziya Buyuk`u eskiden tanıdığını ve bu çalışmaya başladığında atölyesinde yerinde izlediğini belirtti. Öz, TBMM olarak sanata büyük önem verdiklerini söyledi. 

TBMM İdare Amiri Öz şunları söyledi: "Sanata ve sanatçıya değer veriyoruz. Dolayısıyla sanatçıların büyük emek harcayarak hazırladıkları göz nuru eserleri burada ve Dolmabahçe Sergi Salonu`nda sergilemelerine yardımcı oluyoruz. Bu eserler daha önce Dolmabahçe Sergi Salonu`nda sergilendi. Bu serginin Kuran-ı Kerim olması ayrı bir önem arz ediyor. Bizler Kuran-ı Kerim`i hep askılı şekilde raflarda tutmaya alışığız. Oysa Kuran-ı Kerim, insanın kullanım el kitabıdır, insanın prospektüsüdür. Dolayısıyla Kuran`ı Kerim`i görünür şekilde sanat eseriyle sergileyen Ziya Buyuk beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Bu tür sanatçı ve sanat eserlerinin sayısının artması gerektiğine inanıyorum. Ziya Bey`in de bu konuda büyük gayretleri olduğunu biliyorum. Allah sanatçıları eksik etmesin." 

Ömer Faruk Öz`ün konuşmasının ardından serginin açılışı yapıldı. 

Öz, sergiyi gezerek sanatçı Ziya Buyuk`ten eserlerle ilgili bilgi aldı. 

Teknik ve format bakımından dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyan el yazması Kuran-ı Kerim, üç parça tuval üzerine üç sütun şeklinde, yağlıboya ile hazırlanan tuval bezi üzerine, siyah zemine beyaz yağlıboya ile yazılmış. Ressam Ziya Buyuk, bu önemli eseriyle Kur`an-ı Kerim`i bir tablo gibi gözler önüne seriyor. 


artuklu haber ajansı-ankara


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88